Gruddelin´s vardag

Alla inlägg under februari 2009

Av Eva - 3 februari 2009 12:34

Det gick jätte bra på BVC idag. Martin kissade inte som han alltid brukar göra...helst både på skötbordet, i vågen och på måttbrädan.

Han väger nu 8450 gram och är 65,5 cm lång. Stor kille!

Idag ville han i varje fall ligga på mage och visa att han kan lyfta huvudet ordentligt...det ville han inte göra förra gången då han tyckte det var onödigt och var skitarg.

Igår upptäckte han sina fötter. Han har tittat på dom länge, men igår fattade han att han även kan ta på dom om man lyfter upp benen tillräckligt högt. Såg ganska kul ut.


Köpte en svamp och broccolipaj idag som jag skulle äta till lunch. När jag började skära i den hittade jag en blå plastremsa som var ca 1,5 cm lång och 0,5 cm bred. Trevligt!

Skithungrig som jag var så åt jag ändå upp pajen, men jag skar den i små bitar så att jag verkligen skulle se att inget mer gömde sig i pajen.

Det var inget värre än plast, men lite otrevligt ändå.

Jag har skrivit en reklamation på detta nu och vi får se om jag får något svar.


Tjingeling



Av Eva - 3 februari 2009 07:21

Burr!! Det är -10 grader ute idag. Det är kallt tycker jag, men hellre minusgrader och sol än grått och slaskigt.

Det jobbiga är när man ska iväg med Martin någonstans eftersom jag inte vet vad jag ska klä på honom. Han måste vara varmt klädd när han är ute, men går vi in i affärer, ja då blir han för varm så det är av och på med kläder hela tiden.

Jag fick väcka Martin strax före kl 7 i morse, det är nog första gången jag har fått väcka honom, lilla stackarn, men han måste få sova en sväng innan vi går till BVC och då måste vi gå upp så här tidigt. Det är ett himla planerande hela tiden för att få allt att gå ihop.

Nu kokar äggen, så jag måste sluta.

Tjingeling


Av Eva - 2 februari 2009 22:09

Vilket härligt väder det var idag. Jag tog en promenad med Martin och jag klädde på alldeles för mycket kläder denna gång :). Hade både strumpbyxor och mössa men det var ganska varmt ute när solen sken. Ett perfekt väder att ta en promenad i.

Vi var till Helping hand och skulle titta om det fanns någon sittdyna till en barnstol, men dom hade inte öppet på måndagar.

På Helping hand säljer dom begagnade prylar, allt från möbler till kläder. Det är Livets ord som driver detta, egentligen vill man kanske inte gynna dom, men man får hoppas att det går till något bra.

Jag behöver en sittdyna till Michelles gamla barnstol, den vi har ligger längst in i en kartong i förrådet och är omöjlig att få fram. Vet inte ens vilken kartong det är och eftersom det är fullt från golv till tak i förrådet så vill jag inte ens tänka tanken på att börja leta. Då kan det vara värt att köpa en ny.

Martin har precis somnat och jag hoppas han sover hela natten, det skulle vara så skönt, men sådan tur har man väl inte två nätter i rad.

I morgon ska vi till BVC kl.10 och det är precis när Martin brukar sova.

Johan får helt enkelt väcka mig i morgon när han går upp så får jag försöka få upp Martin i tid så han hinner sova en sväng innan vi går dit.

Vilket planerande det ska vara hela tiden. Ska be om en senare tid nästa gång, för tidiga tider fungerar inte.

Idag har jag bokat tid för dop. Det blir lördagen den 7/3. Hoppas bara att Martin kan ha dopklänningen då ;). Det är en dopklänning som jag har virkat för många herrans år sedan och jag trodde att jag aldrig skulle få användning för den eftersom jag inte hade en tanke på fler barn då jag gjorde den. Jag gjorde den bara för skojs skull och sedan dess har den hängt i garderoben.

Vi ska bara bjuda familjen och dom närmaste vännerna så det blir inget stort dop. Kan vara bra att hålla budget nere i dessa tider.

Ska surfa runt lite nu och försöka hitta någon checklista på vad man ska tänka på vid dopet.


Natti natti

Av Eva - 2 februari 2009 09:57

Såg ni programmet om dunskandalen igår? Det gjorde inte jag. Jag kan inte se när djur plågas, men dom har kört det på nyheterna hela morgonen så jag har inte kunnat att undgå och se. Fy fan....hur kan dessa människor göra på det här viset?

Man borde rycka loss varje hårstrå med roten från deras huvuden så att dom fick känna hur det känns. Jag fattar inte att människor kan vara så j-a råa...! Stackars fåglar.

Jag är glad att jag inte har sängkläder av dun, nu kan jag somna utan dåligt samvete om kvällarna.


Tjingeling

Av Eva - 2 februari 2009 08:12

Måndag igen. Vad ska man hitta på att göra idag då? Jag tycker det är så tråkigt att gå hemma ibland...den ena dagen är den andra lik.

Det ska bli fint men kallt väder idag så vi tar kanske en promenad idag. Solen håller på och tittar fram och det är underbart för det var länge sedan den visade sig.

Martin sov hela natten, vaknade kl 7.30 Kan inte bli bättre :). Jag behövde verkligen sova i natt. Jag försökte titta på en film igår kväll, men gav upp efter halva, ögonen rann av trötthet och jag behövde inte ens läsa för att somna. Jag som alltid måste läsa för att kunna somna :)

Jag skulle vilja åka hem till mamma någon dag, få se om det blir idag eller någon annan dag. Behöver fotografera några tavlor som mormor har haft för jag har startat en diskussion på ett Antikforum om dessa tavlor.

Det är inga speciellt värdefulla tavlor, det är bara kul att få veta vilka som har målat dessa.

Martin har suttit för sig själv länge nu så nu måste jag nog gå och mysa lite med honom.


Tjingeling


Av Eva - 1 februari 2009 21:08

Martin ligger på mage i soffan, inte det roligast han vet ;)


Jag och Martin badar.


Martin äter gröt med blåbärspuré. Ingen hit ska jag säga. Han började att nysa och det var jätte mysigt att få blåbärs prickig tröja....hm..!


Martin i sin nya fina stålmannen pyjamas ;)

Av Eva - 1 februari 2009 17:30

Det blev en shoppingtur idag. Tyvärr så hittade jag inget till mig själv, men det blev som vanligt lite kläder till Martin. Några byxor, en bodies, två pyjamaser och strumpor. Han växer ur allt med en rasande fart.

Försökte hitta en jacka åt honom, men det var dåligt med det.

Martin har ätit jätte dåligt idag, vet inte vad det är med honom. Han är kanske inne i någon fas där han inte behöver så mycket mat, vad vet jag? Fortsätter det så får man väl kontakt BVC.

Vi ska dit i nästa vecka och det ska bli intressant att se hur lång han har blivit och vad han väger. Det brukar inte skilja så mycket på deras våg och vår våg så han väger nog minst 8,5 kg. Jag tycker det är väldigt lång tid mellan gångerna på BVC. I andra län får dom gå mycket oftare. Konstigt tycker jag. Jag har läst om dom som går på 4 månaderskontroller, men nu är ju Martin 4,5 månad så vi fick ingen sådan tid.


Vi måste köpa en ny spis :(  Roligare saker hade man kunnat köpa.

Den gav upp efter lasagnen igår..he he he! Ugnsluckan lossnade på ena sidan och tydligen går den inte att laga heller enligt Johan för han har försökt.

Vi som inte hade tänkt att köpa någon ny eftersom vi ändå letar hus, men nu blir vi tvugna. Måste kunna göra mat i ugnen.

Spisen är säkert 35 år gammal och har funnits sedan dom byggde huset.

Den har fungerat bra hela tiden, men allt kan inte hålla för evigt.

Jag kommer inte att sakna den för den är skitful så lite kul blir det ändå.

Tyvärr så måste vi köpa en som är 70 cm bred, 230 volt och enfas eftersom vi har en sådan idag och då är inte utbudet så stort.


Tjingeling






Av Eva - 1 februari 2009 05:57

Gäääääsp! Så tidigt Martin vaknade. Jag är så trött och jag hoppas han somnar om snart. Nästa gång får Johan gå upp med honom så då kan jag sova en stund til.

Matte gjorde i ording lasagne igår, jätte god, men det blev lite mycket i formen så det svämmade över i ugnen. Det luktar brännt i hela lägenheten och det tar väl lite tid innan lukten försvinner. Nu fick vi i varje fall en anledning till att göra rent ugnen :). Matte och Johan drack Whiskey och jag drack lite vin. Gott, gott!

Idag funderar jag på att åka och shoppa lite. Jag skulle behöva lite nya kläder och Martin skulle behöva ha några nya pyjamaser.

Jag köper alltid pyjamaser utan fötter för dom kan han ha längre.

Martin har två stycken Lundemyr pyjamaser och dom tycker jag om.


Jag har lånat bilden från http://lundmyrb.jetshop.se/


Nu har Martin stånkat ett tag så jag tror det är dags att byta en blöja.


Tjingeling

Ovido - Quiz & Flashcards